Let op: In verband met vakantie zijn we van maandag 05-08-2024 tot 02-09-2024 telefonisch niet bereikbaar, mail wordt wel beantwoord maar mogelijk minder snel dan gewend.

Schuttingadvies

Wilt u profiteren van uw eigen, duurzame tuinafscheiding? Dat kan! Dankzij het ruime aanbod en de gunstige prijzen is een schutting ook voor u interessant. Laat u correct adviseren over de verschillende materiaalsoorten en over het laten plaatsen van een schutting. Een slechte schutting kan u namelijk handen vol geld kosten. Lees hieronder meer over het laten plaatsen van een schutting bij u in de tuin of op een perceel en stel uzelf op de hoogte van de beste kwaliteits-prijsgarantie.

Een nieuwe schutting bouwen

Schutting in tuinU bent op zoek naar een geschikte tuinafscheiding? En moet deze geplaatst worden of steekt u zelf de handen uit de mouwen? En welk materiaal is geschikt voor uw tuin? Dit zijn allerlei vragen die u zich afvraagt wanneer u een schutting gaat plaatsen. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende materiaalsoorten op de markt, dat de keuze enorm is. Hoewel de ene dit als fijn ervaart, ziet de ander door de bomen het bos niet meer. Juist voor deze groep mensen is extra advies mooi meegenomen. Om meer inzicht te krijgen in de diversiteit aan schuttingen en de mogelijkheden helpen de experts van Schutting Service u graag een handje.

Bent u niet op de hoogte van de laatste schuttingtrends? Geen zorgen! De trends veranderen constant en het materiaal wordt steeds duurzamer. Daarbij wordt onderhoud langzamerhand verleden tijd, wat voor vele mensen een groot voordeel is. Welke schuttingen onder de 'onderhoudsvriendelijke' categorie horen, vertellen we u later.

Waarvoor dient een schutting?

Tuin afscheidingEen schutting wordt veelal geplaatst om meer privacy te creëren tussen twee percelen. Hierdoor zult u geen last meer ervaren van stiekeme gluurders of van onnodige gasten op uw terrein. Voor bijna iedereen is een schutting dan ook geschikt, aangezien privacy tegenwoordig erg gewenst is. Vroeger werd dit veelal opgelost met een groene haag(taxushaag) op de erfafscheiding, maar dit zien we nog maar weinig terug. Een (stevige) schutting heeft namelijk veel meer voordelen dan alleen een privéafscheiding verwezenlijken. Zo worden stevige windvlagen en harde geluiden meer gedempt met een schutting. Ook is er een ruime keuze uit diverse design schuttingen of combinaties van allerlei soorten materialen. Hierdoor is er altijd een geschikte schutting voor iedereen!

Het veelzijdige schuttingaanbod

Vele schuttingenDe keuze aan (duurzame) schuttingen is erg groot en er zijn vele combinaties mogelijk. Misschien wilt u een compleet dichte wand creëren op de scheidingslijn of wenst u toch meer openheid. Er is voor iedereen wel een passende oplossing. Wij verdelen de schuttingen in 5 verschillende categorieën. Elk materiaalsoort heeft zijn eigen voor- en nadeel en prijs-kwaliteit. Daarbij zijn er een aantal materialen gemakkelijk met elkaar te combineren, zodat er een buitengewoon resultaat ontstaat.

De vijf bekendste schuttingsoorten op de markt zijn:

 • Houten schutting;
 • Hardhouten schutting;
 • Hout-betonschutting;
 • Betonschutting;
 • Douglas schutting.

Benieuwd naar de verschillen hiertussen? Lees dan snel verder!

Houten schutting (vurenhout en grenenhout)

Houten schutting

Bekijk houten schuttingen

De 'normale' houten schuttingen bestaan voornamelijk uit grenen en vuren planken. Hout geeft een natuurlijke uitstraling weer en veel Nederlanders zijn daar dol op. Naast een ongerepte uitstraling is de houten schutting ook erg effectief wanneer u geen inkijk wilt hebben van bijvoorbeeld de buren. Dit is mede te danken aan de ideale plankdichtheid van de grenen en vuren schutting. Uiteraard is de plankdichtheid naar eigen wens in te vullen. Zo is er bijvoorbeeld keuze uit 15 of 19-planks grenen schermen. Daarbij zijn vurenhout en grenenhout niet geïmpregneerd, waardoor het vele malen goedkoper is dan andere soorten schuttingen. Waarschijnlijk is dit ook de meest gekozen vorm van tuinafscheiding in Nederland en België. De houten schutting gaat wel minder lang mee dan een hardhouten schuttingen, namelijk zo'n 15 jaar.

Het productieproces van het bankirai en douglas hout is duurzaam, hierdoor wordt de kwaliteit gewaarborgd.

Een stevige hardhouten schutting

Net als de 'gewone' houten schuttingen, worden ook de hardhouten schuttingen(bankirai en douglas) gemaakt van naaldhout bomen. Toch kunnen we hardhout onderscheiden van vuren en grenen. Deze twee normale houtsoorten noemen ze namelijk ook wel naaldhout. Het productieproces van het bankirai en douglas hout is echter duurzamer, waardoor de kwaliteit gewaarborgd wordt. Hierdoor gaat hardhout vaak zo'n 25 jaar lang mee. De verschillen in prijs zijn redelijk goed zichtbaar, maar de levensduur is vele malen langer en onderhoud is vrijwel niet nodig. Hardhout wordt ook vaak gebruik voor schuttingpalen bij de vuren en grenen schuttingen. Dit zorgt namelijk voor extra stevigheid.

Combineren is de toekomst: Hout betonschutting

Hout-Beton schutting

Bekijk hout-beton schuttingen

De hout betonschutting is steeds populairder en dat merken we overal aan! Vele willen graag een uniek 'plek' van hun tuin maken en door hout te combineren met beton is dit gewenste resultaat mogelijk. Helaas heeft niet iedereen hetzelfde beeld over deze tuinafscheiding. De meeste die namelijk aan een hout-betonschutting denken, zien de houten planken bevestigd aan een saaie grijze betonnen fundering en palen. Dit beeld mag u snel uit uw hoofd laten verdwijnen! Beton is tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei soorten kleuren en motieven. Van een crèmekleurige rotsmotief tot een antraciet steenmotief.

Meer dan beton: de betonschutting

Beton schutting

Bekijk beton schuttingen

Een betonschutting kent vele voordelen, denk bijvoorbeeld aan de extra lange levensduur, een uiterst goede stevigheid en het is onderhoudsarm. Saai is beton zeker niet, want het is leverbaar in maar liefst 8 moderne stijlen en 3 verschillende kleuren. Hierdoor is er altijd een betonschutting die binnen uw tuin past.

 • Gebroken steenmotief (wit en antraciet);
 • Graniet motief (wit en antraciet);
 • Elbe motief(wit en antraciet);
 • Rhein motief (wit, crème en antraciet);
 • Nostalgie motief (wit, crème en antraciet);
 • Klassiek steen motief (wit, crème en antraciet);
 • Rotsmotief (wit, crème en antraciet);
 • Romeinsmotief (wit ,crème en antraciet).

De kosten van een schutting

Voordat u uw nieuwe schutting laat of gaat plaatsen, wilt u natuurlijk weten wat dit gaat kosten. De kosten voor een nieuwe schutting zijn vooral afhankelijk van het materiaalsoort. Zo is een bankirai schutting over het algemeen duurder in aanschaf dan een betonnen schutting. Om u zo'n goed mogelijk beeld te geven over het de kosten schutting plaatsen per meter, kunt u het beste de uitgebreide én eenvoudige offerte invullen. Het invullen van de offerte neemt slechts 5 minuten tijd in beslag en biedt u de plaatsklare prijs. Plaatsklaar houdt in dat voor die prijs de schutting geleverd én geplaatst wordt. Op die manier geniet u van complete transparantie en zekerheid. 


Wilt u graag weten wat een nieuwe schutting bij u in de tuin kost? Op onze offertepagina kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen. Vraag vrijblijvende offerte aan

Besparen op uw schutting

Heeft u niet veel geld te besteden? Dan kunt u ook zelf een schutting plaatsen. Schuttingschermen zijn namelijk gewoon te koop bij (lokale) bouwmarkten. De keuze is wel vaak beperkt bij deze winkels en combinaties als hout-beton zullen amper of niet voorkomen. Indien u van tevoren de prijzen van verschillende bouwmarkten vergelijkt, bent u zeker van de juiste en goedkoopste prijs-kwaliteit schutting. Bovendien is er op het internet genoeg informatie te vinden over 'Hoe plaats ik een schutting?'. Dit kan u dus veel geld schelen!

Het uitzoeken van de voordeligste schutting kan veel tijd kosten, maar kan u veel geld besparen.

Laat u uw schutting tóch liever plaatsen door een expert, omdat u wilt genieten van een mooie én kwalitatieve schutting? Kies dan voor een betaalbaar materiaal, als vuren of grenen hout. Vraag daarnaast een aantal offertes aan en kies degene uit die het beste bij uw wensen en budget past.

Is uw schutting aan vervanging toe?

beton vervangingHet kan zijn dat uw schutting is verouderd of dat er delen zijn gesneuveld. De meeste schuttingen hebben namelijk een bepaalde levensduur. De houten schuttingen hebben bijvoorbeeld een levensduur van circa 15 jaar. Na deze tijd begint de schutting langzamerhand te slijten of rotten. Voordat u een nieuwe schutting laat plaatsen, moet de oude tuinafscheiding verwijderd worden. Deze klus vergt veel tijd en rotzooi, daarom is het inschakelen van een schuttingexpert aan te raden. Zij kunnen namelijk de schutting gemakkelijk afbreken en uiteindelijk afvoeren. Daarbij kunnen zij u ook meteen voorzien van een nieuwe waterpas geplaatste schutting.

Twijfels als u schutting aan vervanging toe is? U kunt te allen tijde contact opnemen met Schutting Service, ook al zijn de tuinschermen van een andere leverancier of bouwmarkt. Wij bespreken graag met u de status van uw tuinafscheiding. Woont u daarnaast in een straal van 140 KM van ons hoofdkantoor in Helmond en wilt u een nieuwe schutting laten plaatsen? Dan komen we gratis langs voor een meetservice. Let op: dit geldt alleen wanneer u minimaal 15 meter afneemt.

Beitsen of onderhoudsvriendelijk?

De tuin is door de jaren heen steeds meer een onderdeel van het huis geworden. Het wordt tegenwoordig ook wel de buitenwoonkamer genoemd. Maar om deze naam eer aan te doen, zou het fijn zijn als de tuin er ook verzorgd uitziet. De onderhoudsvrije tuin is dan ook steeds vaker terug te zien en is vast een bekend begrip voor degene met een fulltimebaan. Steeds meer mensen kiezen immers voor gemakzucht.

Een tuinafscheiding is een belangrijk onderdeel in de tuin, het springt namelijk direct in het oog. Helaas zijn sommige (houten) schuttingen snel smerig of rot, waardoor de schutting geen mooie uitstraling meer heeft. Veel mensen vergeten immers dat een houten schutting goed onderhouden moet worden. Houd er rekening mee dat ook andere materiaalsoorten onderhoud nodig hebben. Met het juiste onderhoud kunt u nog langer genieten van een schitterende tuinafscheiding.

Houten schuttingen vergen veel onderhoud

Misschien klinkt het bekend in de oren of misschien ook totaal niet, maar houten schuttingen blijven alleen mooi wanneer deze juist onderhouden worden. Hout is namelijk een natuurproduct dat gevoelig is voor vele weersomstandigheden. Vooral aarde is een grote vijand van houten schuttingen. Zodra het hout lange tijd in contact met de grond is, ontstaat er houtrot. Om de uiterste levensduur uit uw houten schutting te halen, is beitsen noodzakelijk. Hierdoor kunt u gemakkelijk de schutting in een ander jasje steken met bijvoorbeeld een nieuw kleurtje.

Voor de hardhouten schuttingen, bankirai en douglas, is er amper onderhoud nodig. Dit hout is namelijk van zo'n goede topkwaliteit dat beitsen bijna niet van toepassing is. Krijgt u toch met brute weersomstandigheden te maken, behandel dan het hardhout met een klein beetje tuinbeits.

Behandel uw houten schutting één keer per jaar met een goede beits voor langer plezier

Heeft een betonschutting onderhoud nodig?

Een betonschutting is erg geschikt voor degene die niet graag in de tuin werken, ofwel degene die een onderhoudsvrije tuin wensen. Beton is gemakkelijk te reinigen met een vochtige doek of een hogedrukreiniger. Problemen als houtrot komen bij beton ook niet voor.

Voor een hout-betonschutting is wel onderhoud gewenst. Beits het hout één maal per jaar vlak voor de winter. Hierdoor kunt u langer genieten van uw hout-betonnen tuinafscheiding.

Garantie schutting

Schutting garantie Een groot voordeel van het uitbesteden van een schutting plaatsen door een expert, is de garantietermijn. Wanneer u zelf een schutting plaatst en er mankeert iets, dan draait u immers zelf op voor de hoge kosten. Laat u echter de schutting plaatsen door een ervaren specialist, dan profiteert u van een garantietermijn van minstens 10 jaar. Mag het voorkomen dat er in deze periode iets defect is aan de schutting, dan worden de reparatiekosten vergoed. Informeer vooraf altijd welke garantieperiode de verschillende specialisten of bouwmarkten hanteren.

Bij Schutting Service hanteren wij een garantieperiode van 10 jaar. Op bankirai hout en beton geldt een garantietermijn van 20 jaar.

Regelgeving

Meestal hoeft voor het plaatsen van schuttingen geen vergunning worden aangevraagd.  Alleen als er sprake is van een uitzonderlijke hoogte of plaats. De volgende stamregel geldt hiervoor: indien uw tuinafscheiding niet hoger is dan één meter in het voorerfgebied of niet hoger is dan twee meter in het achtererfgebied, dan is een vergunning niet van toepassing. Wanneer één van deze regels overschreden wordt, dan komt de omgevingsvergunning van kracht. Deze zult u moeten aanvragen bij uw gemeente.

Buren

Schutting tuinTuinafscheidingen zijn een grote oorzaak voor vele burenruzies. Toch is de wetgeving omtrent erfafscheidingen vrij duidelijk. Hoe dit nu precies zit, leggen wij graag uit. Op de scheidingslijn van twee percelen, dus op de grens met de buren, staat geregeld een tuinafscheiding. Om op deze lijn een schutting te plaatsen is een akkoord van beide buren noodzakelijk. Wanneer de schutting is geplaatst op deze erfgrens zijn beide buren verantwoordelijk voor de kosten en het onderhoud hiervan.

De buren gaan niet akkoord met een schutting. En nu?

Het kan zo zijn dat één van de buren niet akkoord gaat met het plaatsen van een schutting. Hierdoor wordt de regelgeving gedeeltelijk aangepast. De kosten, indien u een schutting wenst, van de schutting worden nu geheel op u verhaald. Bovendien mag de tuinafscheiding alleen worden geplaatst op 50 centimeter vanaf de erfgrens. Dit betekent uiteraard wel dat u de volledige eigenaar bent. Zij hebben dan ook geen recht om de schutting te voorzien van planten of om erin te boren.

Het kan voorkomen dat u de precieze erfgrens niet weet. Indien dit het geval is, kunt u bij het Kadaster de originele tekeningen opvragen. Schept dit nog geen duidelijkheid? Dan komt een medewerker van het Kadaster langs om de officiële scheidingslijn te bepalen.

Schutting Service in Nederland en België

Het plaatsen van een schutting is een duurzame investering: u wilt er namelijk zolang mogelijk plezier van hebben. Daarnaast levert het een verzorgde uitstraling en biedt het extra wind- en geluidsisolatie. Wenst u meer informatie omtrent het plaatsen of laten plaatsen van een schutting? Bij Schutting Service bent u aan het juiste adres. Wij adviseren u graag over de diverse schuttingen en voorzien u van de goede informatie. Door onze jarenlange ervaring in de branche, meer dan 20 jaar, zijn we altijd op de hoogte van de nieuwste trends en beschikken we over een ruime kennis over tuinafscheidingen. Naast particuliere projecten zijn wij ook gespecialiseerd een grootschalige projecten en nieuwbouwwijken.

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier, mailadres of telefoonnummer. Wij zijn zes dagen per week bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09:00u tot 18:00u en zaterdag van 09:00u tot 12:00u

Recente projecten
schutting met beton schutting met beton onderkant scuhutting design design schutting schutting nieuwbouw
Bekijk portfolio
Goedkope schutting kopen

Het kiezen van een schutting betekent het vinden van de ideale balans tussen prijs en kwaliteit. Goedkope schuttingen kunnen uw tuin betaalbaar aankleden zonder concessie...

Lees verder
Hoe hoog mag een schutting zijn?

Om optimaal van uw tuin te genieten met voldoende privacy en een aantrekkelijk ontwerp, is het belangrijk dat u de juiste schuttinghoogte kent. Deze waarde moet niet alle...

Lees verder
Stormschade schutting: tips en advies

We wonen niet in een land waar stormschade aan schuttingen dagelijkse kost is, maar als de natuur haar kracht laat zien kan een storm enorme schade aanrichten. Stormschad...

Lees verder
Schuttingservice Facebook

Bekijk onze facebook pagina
Schuttingservice Pinterest
Schutting laten plaatsen?
Vraag direct een vrijblijvende offerte aan!
offerte aanvragen
Waarom kopen bij ons?
 • - Vrijblijvend en eerlijk advies
 • - Topkwaliteit schuttingen
 • - Altijd bereikbaar
 • - 100% Tevredenheidsgarantie
 • - Landelijke dienstverlening
Contactgegevens
 • Schutting Service
 • 1e Tussendijk 16
 • 5705 CG Helmond ( Noord-Brabant )
 • info@schuttingservice.nl
 • Tel: (+31) 492 25 91 23
 • Wij zijn niet bereikbaar via WhatsApp!
NIEUW in het assortiment: Nobifix
Een revolutionaire houten schutting van ongekende duurzaamheid, met een luxe hardhout uitstraling en scherpe prijs.
Meer informatie