Grenen schutting

Op zoek naar een schutting dat voor de nodige privacy zorgt, vele jaren meegaat en budgetvriendelijk is? Dan bent u op zoek naar een grenen schutting. Naast deze eigenschappen van het hardhoutsoort zorgt erfafscheiding van hout voor de nodige natuurlijke look die velen willen behouden in hun tuin. Schuttingservice.nl helpt u met het verzorgen van het complete plaatje. Zo komen wij eerst bij u op bezoek en maken wij een maatwerk plan op waarbij wij rekening houden met uw wensen en uw budget. Hulp nodig met het plaatsen van een nieuwe schutting? Door onze +20 jaar aan ervaring hebben wij genoeg kennis en kunde in huis om u te voorzien van een prachtige grenen schutting!

Direct online een offerte aanvragen!

Maatwerk grenen schutting

Gedurende onze jaren aan werkervaring hebben wij geleerd dat iedere tuin verschillend is en dat er maatwerk aan te pas komt. Wilt u een grenen schutting dat pérfect bij al uw wensen past? Bij Schuttingservice.nl streven wij een 100% klanttevredenheid en garanderen wij u een prettige samenwerking. 

Een maatwerk grenen schutting leveren doen wij dan ook graag. Het is een veel voorkomende houtsoort dat natuurlijk oogt, stevig is en met een uitstekende prijs kwaliteit verhouding! Kiest u ervoor om de grenen schutting te laten plaatsen dan kunnen wij u van A tot Z ontzorgen met het gehele proces. Wij bezitten over alle mankracht, expertise en materialen om de klus snel en zorgvuldig te klaren. 

Grenen schutting als erfafscheiding

Grenen is een van de meest gebruikte houtsoort in Nederland voor erfafscheidingen rondom tuinen. Het is mede zo populair door de natuurlijk uitstraling en de bewerkingsmogelijkheden hiermee. Grenen hout is namelijk gemakkelijk te bewerken waardoor het in een enorm duurzaam product kan veranderen. Wanneer u op zoek bent naar een erfafscheiding dat privacy moet creëren maar nog wel een natuurlijke uitstraling uitstraalt, dan zit u met een grenen schutting goed.

De kenmerken van grenen hout

Grenen hout wordt vaak vergelijken met vurenhout, wat niet geheel onterecht is. Echter zijn er toch verschillen tussen beide houtsoorten, een groot verschil hier is dat het grenen hout wat steviger is en meer groeven en kwasten bevat dan vurenhout. Daarnaast heeft een grenen schutting vaak een wit kleurige gloed wat kan veranderen naar een groene of bruine kleur. Deze kleuren geven een grenen schutting een bijzonder en authentiek karakter. Het is raadzaam om het grenen hout te impregneren, dit zorgt er namelijk voor dat de levensjaren van uw grenen schutting aanzienlijk toenemen. Het prijskaartje van grenen hout is dan ook aanzienlijk lager wanneer u dit vergelijkt met de andere houtsoorten. Benieuwd naar de unieke karakteristieke eigenschappen van het grenen hout? Hieronder hebben we enkele voor u genoteerd:

 • Natuurlijke uitstraling door de noesten en kwasten die nog zichtbaar zijn in het hout;
 • Een authentieke kleur door de verkleuring dat plaatsvindt door de weersomstandigheden;
 • Hars uitvloeiing wanneer de harszakjes nog intact zijn;
 • De vaak nog zichtbare harsplekken in het grenen hout.

Heeft u na het lezen van bovenstaande uw keuze al kunnen maken en wilt u direct een grenen schutting laten plaatsen? Schuttingservice.nl staat klaar om de gewenste schutting op maat te plaatsen.

Grenen hout bewerkbaar en onderhoud

Zoals verteld is een grenen schutting pérfect voor uw tuin. Het houtsoort is namelijk zeer eenvoudig bewerkbaar, gaat vele jaren mee wanneer het bewerkt is en zorgt voor de nodige privacy. Maar hoe kunt u de mooie schutting onderhouden? Hetgeen wat het meest schadelijk is voor uw schutting, dat is het weer. Hout leeft en beweegt mee met de verschillende temperaturen. Het zet zich uit of het krimpt, afhankelijk van de temperatuur. Ook krijgt uw schutting te maken met flinke windstoten en verschillende regen- en sneeuwbuien. Vandaar dat wij u aanraden om te kiezen voor een grenen schutting. Deze kunnen namelijk minstens 10 jaar mee voordat ze aan vervanging toe zijn.

Grenen schutting door Schuttingservice!

Wilt u verzekerd zijn van een grenen schutting dat exact op maat geplaatst wordt met daarbij 10 jaar garantie op de verrichtte werkzaamheden? Bij Schuttingservice bieden wij u het complete plaatje aan. Als schutting expert weten onze professionals iedere klus te klaren en realiseren wij altijd een fijne samenwerking. Bent u benieuwd naar onze kennis en kunde? Dan laten we u met trots onze portfolio zien. Bekijk hier het werk van onze vakmannen en laat u overtuigen! 

 

Wilt u direct een afspraak maken of een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs staan u graag te woord!

Recente projecten
schutting met beton schutting met beton onderkant scuhutting design design schutting schutting nieuwbouw
Bekijk portfolio
Tips voor een duurzame tuin

Duurzaamheid is een belangrijk en populair onderwerp bij de inrichting van ons huis. We kunnen immers ieder op onze eigen manier een stukje bijdragen aan het verduurza...

Lees verder
Is uw tuin zomerklaar?

De zomer staat voor de deur! Een geschikt moment om heerlijk tot rust te komen in uw tuin en te genieten van het heerlijke weer. De hoogste tijd om uw tuin aan te pakk...

Lees verder
De schuttingtrends van 2021

Bij het aantreden van een nieuw jaar, wordt elk jaar vooruit gekeken naar de nieuwste tuintrends. Ook voor schuttingen is er in 2021 weer het een en ander verandert. B...

Lees verder
Schuttingservice Facebook

Bekijk onze facebook pagina
Schuttingservice Pinterest
Schutting laten plaatsen?
Vraag direct een vrijblijvende offerte aan!
offerte aanvragen
Waarom kopen bij ons?
 • - Vrijblijvend en eerlijk advies
 • - Topkwaliteit schuttingen
 • - Altijd bereikbaar
 • - 100% Tevredenheidsgarantie
 • - Landelijke dienstverlening
Contactgegevens
 • Schutting Service
 • 1e Tussendijk 16
 • 5705 CG Helmond ( Noord-Brabant )
 • info@schuttingservice.nl
 • Tel: (+31) 492 25 91 23
 • Wij zijn niet bereikbaar via WhatsApp!
NIEUW in het assortiment: Nobifix
Een revolutionaire houten schutting van ongekende duurzaamheid, met een luxe hardhout uitstraling en scherpe prijs.
Meer informatie