Stormschade schutting: tips en advies

Geschreven op : 06-10-2023
Stormschade schutting: tips en advies

We wonen niet in een land waar stormschade aan schuttingen dagelijkse kost is, maar als de natuur haar kracht laat zien kan een storm enorme schade aanrichten. Stormschade aan uw schutting is misschien niet iets waar we veel aan denken, maar het is altijd verstandig om te weten wat te doen als het onverwachte gebeurt. In deze blog delen we waardevolle tips voor wanneer het onverwachte gebeurt. Met de juiste kennis en voorbereiding kunt u het verschil maken tussen tijdig en langdurig ongemak. Wij vertellen u graag meer!

Wat te doen bij stormschade?

Wanneer een storm voorbij is en je schutting schade heeft opgelopen kan dit een stressvolle situatie zijn. Het is hierbij belangrijk om rustig te blijven en de mogelijkheden te bekijken. Voor uw verzekeringsmaatschappij is het belangrijk dat u bewijs kunt aantonen van de schade die uw schutting heeft opgelopen door de storm. Begin dus eerst met het maken van foto’s en noteer hierbij de datum en tijd waarop u schutting schade heeft opgelopen. Bij de verzekeringsmaatschappij kunt u vervolgens uw schade melden en een claim indienen om zo de nodige vergoeding te krijgen voor het herstellen of vervangen van uw schutting. 

Herstellen of vervangen: de beste aanpak na stormschade aan uw schutting

Nadat de stormschade aan uw schutting beoordeelt is, is de vraag of u moet proberen deze te herstellen of het beter is om deze te vervangen. Deze beslissing is mede afhankelijk van de mate van de schade maar ook de algehele staat van uw schutting. Wanneer uw schutting kleine schade heeft opgelopen, denk aan losse panelen of kleine schuren, kunnen deze vaak met succes worden hersteld. Heeft uw schutting aanzienlijke schade opgelopen? Zoals gebroken palen of meerdere beschadigde panelen? Dan is het vaak efficiënter en kosteneffectiever om de volledige schutting te vervangen. Met een nieuwe schutting kunt u uw buitenruimte verbeteren, maar ook de duurzaamheid verhogen, dit maakt uw schutting beter voorbereid voor een toekomstige storm. Wij van schuttingservice denken graag met u mee over de mogelijkheden en meer. Aarzel niet een neem vandaag nog contact op met onze professionals of vraag eenvoudig een offerte aan via ons offerteformulier. 

Bekijk al het nieuws
Recente projecten
schutting met beton schutting met beton onderkant scuhutting design design schutting schutting nieuwbouw
Bekijk portfolio
Schutting laten plaatsen?
Vraag direct een vrijblijvende offerte aan!
offerte aanvragen
Waarom kopen bij ons?
 • - Vrijblijvend en eerlijk advies
 • - Topkwaliteit schuttingen
 • - Altijd bereikbaar
 • - 100% Tevredenheidsgarantie
 • - Landelijke dienstverlening
Contactgegevens
 • Schutting Service
 • 1e Tussendijk 16
 • 5705 CG Helmond ( Noord-Brabant )
 • info@schuttingservice.nl
 • Tel: (+31) 492 25 91 23
 • Wij zijn niet bereikbaar via WhatsApp!
NIEUW in het assortiment: Nobifix
Een revolutionaire houten schutting van ongekende duurzaamheid, met een luxe hardhout uitstraling en scherpe prijs.
Meer informatie