Vuren schutting

Vindt u het belangrijk om uw privacy te behouden in uw tuin en tegelijkertijd de natuurlijke sferen te bewaren? Dan is een vuren schutting een pérfecte oplossing. Bij Schuttingservice staan wij garant voor kwaliteit vuren schuttingen en bieden wij de service aan om ze te plaatsen. Door onze +20 jaar ervaring in het vak bent u gegarandeerd van écht vakmanschap en van een vuren schutting van de hoogste kwaliteit. Tevens bieden wij een 100% tevredenheidsgarantie aan waarbij wij zorgen voor excellente service. Schuttingservice is pas klaar met het plaatsen van een vuren schutting wanneer u volledig geholpen en tevreden bent! 

Direct online een offerte aanvragen!

Vuren schutting als uw erfafscheiding

Een vuren schutting is van nature sterk materiaal (vurenhout) wat het zeer geschikt maakt om te dienen als een erfafscheiding. Het vurenhout soort wordt vaker gebruikt in het dagelijks leven, denk bijvoorbeeld aan kerst. Vele halen namelijk de fijnspar in huis en kleden dit aan als de kerstboom. De fijnspar is ook een vurenhout soort. Een fijne bijkomstigheid van dit houtsoort is dat het enorm makkelijk te bewerken is door de zachte eigenschappen ervan. Hierdoor is dit houtsoort uitermate geschikt om te bewerken en te gebruiken als een vuren schutting.

Vuren schutting maatwerk

Iedere tuin is anders en vereist maatwerk om een pérfecte vuren schutting te realiseren. Door onze jaren aan ervaring weten wij dit als geen ander. Wij realiseren dan ook maatwerk vuren schuttingen die naadloos in uw tuin passen. Hoe doen we dit? Schuttingservice wilt voldoen aan al uw verwachtingen en daarom komen wij dus graag langs om een rondleiding in uw tuin te krijgen en over uw wensen te horen. Ook horen wij graag wat uw budget is zodat wij zeker weten dat wij binnen de lijnen blijven. Naar aanleiding hiervan adviseren wij u met de mogelijkheden rondom een vuren schutting en realiseren wij maatwerk. Het eindresultaat? Een maatwerk vuren schutting dat voldoet aan al jouw verwachtingen! 

Vuren schutting enorm populair

Waarom is een vuren schutting zo populair in Nederland? Dit komt door de eigenschappen en het uiterlijk van vurenhout. In Nederland wordt dit houtsoort namelijk gebruikt voor vele verschillende toepassingen. Doordat het gemakkelijk te bewerken is en er een relatief goedkoop prijskaartje aan hangt, komt u dit houtsoort vaak tegen. Ook worden vuren schuttingen vaak vergeleken met grenen schuttingen. De twee houtsoorten lijken namelijk erg veel op elkaar, maar toch zijn er genoeg verschillen op te noemen. Kiest u voor een vuren schutting? Dan dient u er rekening mee te houden dat er na een bepaalde tijd wat kleuren zichtbaar worden op het hout. Wilt u de verkleuringen voorkomen? Dan raden wij u aan om te kiezen voor geïmpregneerd hout. Door uw vuren schutting te impregneren verlengt u de levensduur van uw schutting en bent u in bezit van een duurzaam product. Het gaat nu namelijk jaren langer mee voordat het onderhouden moet worden.

Natuurlijke look van vurenhout

Herkent u de strepen of stippen met een groene, witte kleur op een schutting? Dit komt doordat het een harshoudende houtsoort is. Doordat de harszakjes of harslijnen nog in het hout zitten veroorzaakt dit dat het hars er uitvloeit. Dit kunt u zelfstandig behandelen met een kleine hoeveelheid terpentine, of de natuur het werk laten doen door te wachten op een regenbui. 

Naast de opvallende hars verkleuringen, ziet u ook de noesten terug in uw vuren schutting. De noesten zijn de plekken waarbij de tak aan de voormalige boom vast zat. Door deze noesten te bewaren wordt er een natuurlijke uitstraling behouden met uw erfafscheiding. Mocht het zo zijn dat er een noest uit uw schutting is gevallen? Wees dan gerust. Dit komt vaak door een wat drogere periode en u kunt de noest eenvoudig weer op dezelfde plek terug plaatsen in het hout. 

Het onderhouden van een vuren schutting

Wilt u een schutting kiezen dat jarenlang meegaat en relatief weinig onderhoud nodig heeft? Dan is een vuren schutting de oplossing. Door de schutting te impregneren, beitsen of te schilderen kunt u de levensduur van uw schutting aanzienlijk verlengen. Zo is het namelijk beter beschermd tegen de weersomstandigheden zoals windstoten en regen. Wilt u het na het impregneren ook nog bewerken met beits en/of verf? Dan adviseren wij u om hier enkele weken mee te wachten. Zo geeft u het hout namelijk de kans om volledig op te drogen voordat u het met een tweede laag bewerkt. Houten schutting laten plaatsen? Schutting Service!

Laat uw vuren schutting plaatsen door Schuttingservice

Het zelfstandig plaatsen van een schutting is absoluut mogelijk wanneer men over de juiste gereedschap beschikt. Bent u niet in bezit hiervan, dan dient u verschillende tools en apparaten te huren en uw eigen tijd hierin te investeren. De uiteindelijke kosten hiervan zijn vaak duurder dan men verwacht waardoor het laten plaatsen van een schutting een aantrekkelijk aanbod is! Door onze expertise en deskundigheid weten wij de meeste schuttingen met één dag te plaatsen en kunt u snel genieten van de gewenste privacy. Ook uw schutting laten plaatsen door Schuttingservice? Kom vandaag nog in contact!

100% tevreden met uw vuren schuttingen

Wij van Schuttingservice.nl zijn pas tevreden wanneer u dat bent. Heeft u voor ons gekozen om uw vuren schutting te laten plaatsen? Dan garanderen wij u het gewenste resultaat! Bent u benieuwd naar onze vakmanschap? Dan laten wij u graag onze portfolio zien.

Heeft u nog enkele vragen of opmerkingen? Dan horen wij dit natuurlijk graag van u. Wilt u direct aan de slag? Neem dan contact met ons op

Recente projecten
schutting met beton schutting met beton onderkant scuhutting design design schutting schutting nieuwbouw
Bekijk portfolio
Goedkope schutting kopen

Het kiezen van een schutting betekent het vinden van de ideale balans tussen prijs en kwaliteit. Goedkope schuttingen kunnen uw tuin betaalbaar aankleden zonder concessie...

Lees verder
Hoe hoog mag een schutting zijn?

Om optimaal van uw tuin te genieten met voldoende privacy en een aantrekkelijk ontwerp, is het belangrijk dat u de juiste schuttinghoogte kent. Deze waarde moet niet alle...

Lees verder
Stormschade schutting: tips en advies

We wonen niet in een land waar stormschade aan schuttingen dagelijkse kost is, maar als de natuur haar kracht laat zien kan een storm enorme schade aanrichten. Stormschad...

Lees verder
Schuttingservice Facebook

Bekijk onze facebook pagina
Schuttingservice Pinterest
Schutting laten plaatsen?
Vraag direct een vrijblijvende offerte aan!
offerte aanvragen
Waarom kopen bij ons?
 • - Vrijblijvend en eerlijk advies
 • - Topkwaliteit schuttingen
 • - Altijd bereikbaar
 • - 100% Tevredenheidsgarantie
 • - Landelijke dienstverlening
Contactgegevens
 • Schutting Service
 • 1e Tussendijk 16
 • 5705 CG Helmond ( Noord-Brabant )
 • info@schuttingservice.nl
 • Tel: (+31) 492 25 91 23
 • Wij zijn niet bereikbaar via WhatsApp!
NIEUW in het assortiment: Nobifix
Een revolutionaire houten schutting van ongekende duurzaamheid, met een luxe hardhout uitstraling en scherpe prijs.
Meer informatie