Maatregelen Schuttingservice i.v.m. COVID-19: Lees hier meer

Is uw tuin zomerklaar?

Geschreven op : 31-05-2021
Is uw tuin zomerklaar?

De zomer staat voor de deur! Een geschikt moment om heerlijk tot rust te komen in uw tuin en te genieten van het heerlijke weer. De hoogste tijd om uw tuin aan te pakken en gereed te maken voor het nieuwe zomerseizoen. Om voorbereid aan de slag te gaan, geven wij enkele tips om uw tuin klaar te stomen voor deze zomer.

Gazon maaien

Er is geen betere start om uw tuin zomerklaar te maken dan een fris gemaaid gazon. Pak uw grasmaaier erbij en ga rustig aan de slag in de tuin.  Voorafgaand aan het maaien is het belangrijk om altijd uw grasmaaier te controleren. Controleer de scherpheid van de messen en verwijder eventueel restmateriaal onder de grasmaaier.

Schutting beitsen en schoonmaken

Schuttingen bieden u niet enkel privacy, maar bepalen ook het aanzicht van uw tuin. Het is daarom belangrijk om uw schutting goed te onderhouden. Maak uw schutting schoon zodat het zijn originele uiterlijk krijgt. Heeft u een houten schutting? Zorg dat uw schutting regelmatig in de beits wordt gezet. Het beschermt het hout en de levensduur van de houten schutting wordt hiermee verlengd.
 
Is uw tuin toe aan een nieuwe schutting? Bekijk ook onze blog met de nieuwste schuttingtrends!
 
tuin planten zomerklaar maken  gazon huis zomerklaar tuin

Tijd om te snoeien

Naast het onderhoud van uw gazon is het ook aan te raden om planten en heggen in de zomer te ontdoen van hun jasje en dorre takken of bloemknoppen te verwijderen. Bij snoeien is het belangrijk te letten op de zogenaamde snoeiwond. De aanloop naar de zomer is een geschikte periode om te snoeien. In deze periode is zijn planten volop aan het groeien, waardoor de snoeiwond sneller heelt en de kans op rotten wordt verkleind.

Sproeien van de tuin

Uw tuin is weer helemaal klaar voor de zomer. Om de puntjes op de i te zetten is de laatste stap om uw tuin te besproeien. Maak gebruik van een gieter of maak het eenvoudiger door gebruik te maken van een sproeier. Het beste tijdstip om uw planten water te geven is wanneer de zon onder is gegaan. Zo voorkomt u verbranding van de bladeren. Geef de planten nog extra plantenvoeding en bemesting om een langere bloei te garanderen. Natuurlijk moet u niet vergeten om tijdens de hete zomermaanden regelmatig uw tuin te blijven sproeien. Houd hierbij altijd de regel: meerdere keren kleine beetjes water geven. Zo voorkomt u dat wortels gaan schimmelen of een ziekte krijgen en uiteindelijk kunnen doodgaan.

Uw tuin is klaar voor de zomer!

Uw tuin is helemaal klaar voor de zomer. Tijd om lekker op het terras te zitten en te genieten van uw tuin, mooie planten en schutting. Maak uw tuin helemaal af met nieuwe decoraties en tuinmeubelen. Ga lekker genieten!
Bekijk al het nieuws
Recente projecten
schutting met beton schutting met beton onderkant scuhutting design design schutting schutting nieuwbouw
Bekijk portfolio
Schutting laten plaatsen?
Vraag direct een vrijblijvende offerte aan!
offerte aanvragen
Waarom kopen bij ons?
 • - Vrijblijvend en eerlijk advies
 • - Topkwaliteit schuttingen
 • - Altijd bereikbaar
 • - 100% Tevredenheidsgarantie
 • - Landelijke dienstverlening
Contactgegevens
 • Schutting Service
 • 1e Tussendijk 16
 • 5705 CG Helmond ( Noord-Brabant )
 • info@schuttingservice.nl
 • Tel: (+31) 492 25 91 23
 • Wij zijn niet bereikbaar via WhatsApp!
NIEUW in het assortiment: Nobifix
Een revolutionaire houten schutting van ongekende duurzaamheid, met een luxe hardhout uitstraling en scherpe prijs.
Meer informatie