De schuttingtrends van 2021

Geschreven op : 28-04-2021
De schuttingtrends van 2021

Bij het aantreden van een nieuw jaar, wordt elk jaar vooruit gekeken naar de nieuwste tuintrends. Ook voor schuttingen is er in 2021 weer het een en ander verandert. Bent u aan het denken om uw tuin aan te pakken? Ontdek dan eerst hier wat er nieuw is op het gebied van schuttingen 2021 en laat u inspireren!

Uw buitenwoonkamer

De tuin wordt steeds meer gezien als een écht onderdeel van het huis. Dit merken we aan allerlei factoren. Naast dat vele accessoires zowel binnen als buiten te gebruiken zijn, willen we steeds meer genieten van een knusse plek in de tuin. Vandaar dat de houten overkappingen ontzettend populair zijn! Hiermee creëert u een warmte volle plek in de open lucht. Daarbij kunt u tijdens donkere regendagen evengoed buiten zitten.

Tijd voor gezelligheid

Hoewel tien jaar geleden het simpel inrichten van de tuin helemaal in was, is dit in 2021 juist anders en zijn we op zoek naar meer beveling. We genieten namelijk steeds meer van de flora en fauna om ons heen. Desondanks blijkt wel dat de groep met groene vingers steeds kleiner wordt. Om toch flora en fauna te creëren in een tuin met weinig onderhoud, kunt u plantenbakken of ander groen aan uw schutting bevestigen. Hiermee vormt u een natuurlijke tuin en tegelijkertijd pimpt u de 'simpele' schutting. Voor meer creatieve tips voor uw schutting, kunt u terecht op onze Pinterestpagina.. Voor meer creatieve tips voor uw schutting, kunt u terecht op onze Pinterestpagina.

Kleur is het nieuwe hout!

De tijd van het gewone hout is verleden tijd. We willen onze tuin namelijk zoveel mogelijk kleur geven. Vroeger was de standaard houten schutting de eyecatcher in de tuin, maar dit is voor de meeste mensen veranderd. Er wordt steeds vaker gekozen voor duurzame houtsoorten met een warme houtkleur. Daarbij is er beits in allerlei kleuren waarmee u uw schutting een kleurrijk tintje kunt geven.Tevens zijn betonschuttingen ook leverbaar in diverse kleuren en motieven. Met het steeds grotere aanbod aan betonnen tuinafscheidingen, wint ook deze variant steeds meer populariteit.

tuintrends van 2021 groene duurzame tuin tuintrends 2021 ronde vormen duurzame tuin

Duurzaamheid

2020 was al het jaar van biologisch en duurzaamheid, en ook in 2021 wordt deze trend nog eens extra gestimuleerd. Momenteel zijn duurzame schuttingen steeds meer te bekennen, waardoor het dé grote tuintrend van 2021 wordt. Onder duurzame schuttingen verstaan we de houtsoorten Douglas en Nobifix. Deze natuurlijke houtsoorten hebben een uiterst lange levensduur voor jarenlang plezier en amper onderhoud. Daarnaast weet composiet ook zijn marktpositie in te nemen door de ultra lange levensduur en het onderhoudsvrije materiaal.

Organische vormen

We willen steeds meer verbinding met de natuur. Het is de plek om te ontspannen en écht tot rust te komen. Deze rust kunt u ook creëren in uw tuin. Maak gebruik van ronde en ovale vormen in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan een ronde border, vlonders of een rond grasveld. Ook een schutting kan in een ronde vorm worden gemaakt. Zo krijgt de tuin een speelse vorm. Ook kunt u een plek creëren waar planten weelderig kunnen groeien. In een hand omdraai creëert u een natuurlijk en bosrijke omgeving waar u heerlijk kunt genieten.
Bekijk al het nieuws
Recente projecten
schutting met beton schutting met beton onderkant scuhutting design design schutting schutting nieuwbouw
Bekijk portfolio
Schutting laten plaatsen?
Vraag direct een vrijblijvende offerte aan!
offerte aanvragen
Waarom kopen bij ons?
 • - Vrijblijvend en eerlijk advies
 • - Topkwaliteit schuttingen
 • - Altijd bereikbaar
 • - 100% Tevredenheidsgarantie
 • - Landelijke dienstverlening
Contactgegevens
 • Schutting Service
 • 1e Tussendijk 16
 • 5705 CG Helmond ( Noord-Brabant )
 • info@schuttingservice.nl
 • Tel: (+31) 492 25 91 23
 • Wij zijn niet bereikbaar via WhatsApp!
NIEUW in het assortiment: Nobifix
Een revolutionaire houten schutting van ongekende duurzaamheid, met een luxe hardhout uitstraling en scherpe prijs.
Meer informatie