Tips voor een duurzame tuin

Geschreven op : 15-09-2021
Tips voor een duurzame tuin

Duurzaamheid is een belangrijk en populair onderwerp bij de inrichting van ons huis. We kunnen immers ieder op onze eigen manier een stukje bijdragen aan het verduurzamen van onze wereld. Zo ook met de inrichting van de tuin. Wanneer u graag een duurzame tuin wilt realiseren, kunt u rekening houden met diverse punten zoals materiaalgebruik, de plaatsing van planten en terugwinning van water. Wij geven u een aantal tips om uw tuin heel eenvoudig te verduurzamen.

Wat is een duurzame tuin?

Een duurzame tuin is een tuin die niet al zijn hulpbronnen, zoals land of water, opgebruikt. Het probeert ook het milieu niet te schaden door natuurlijke materialen op een milieuvriendelijke manier te gebruiken. Een echte duurzame tuin zou zichzelf moeten kunnen ondersteunen met de middelen die er beschikbaar zijn, zonder beroep te doen van buitenaf. In de tuin kan dit op diverse manieren worden bewerkstelligd.

Regenwater opvangen

Regenwater is de meest elementaire hulpbron die we hebben, maar het is er ook een waar veel mensen geen gebruik van maken. Een regenton is een geweldige manier om water te hergebruiken en te besparen op uw dagelijkse uitgaven. Als het weer het toelaat, kunt u het water gebruiken voor het bewateren van zowel buitenplanten als binnenplanten

Gebruik duurzame materialen in de tuin

Niets is beter dan bij het verduurzamen van uw tuin gebruik te maken van duurzaam materiaal. 

Plaats duurzame verlichting

Een duurzame tuin is er een met een goed verlichte omgeving. Wat is een betere manier om dit te doen dan door verlichting met zonnecollectoren te installeren? Deze lampen zijn uitgerust met kleine zonnepanelen voor het opslaan van energie en sensoren waardoor ze 's nachts automatisch aangaan als dat nodig is! U heeft geen batterijen nodig, wat altijd mooi meegenomen is.

Begin uw eigen moestuin

De meest duurzame manier van tuinieren is door uw eigen groenten te verbouwen. Dit kan op een balkon of in kleine potten, het enige wat je nodig hebt zijn enkele bakken met aarde en planten! De tomaten reizen niet zo ver als ze lokaal worden gekweekt, dus ze zien er altijd fris en smakelijk uit. Het bespaart ook geld omdat er ook geen vervelende pesticiden rondvliegen, wat ook voor u een betere gezondheid betekent. Een mooie win / win-situatie.
Bekijk al het nieuws
Recente projecten
schutting met beton schutting met beton onderkant scuhutting design design schutting schutting nieuwbouw
Bekijk portfolio
Schutting laten plaatsen?
Vraag direct een vrijblijvende offerte aan!
offerte aanvragen
Waarom kopen bij ons?
 • - Vrijblijvend en eerlijk advies
 • - Topkwaliteit schuttingen
 • - Altijd bereikbaar
 • - 100% Tevredenheidsgarantie
 • - Landelijke dienstverlening
Contactgegevens
 • Schutting Service
 • 1e Tussendijk 16
 • 5705 CG Helmond ( Noord-Brabant )
 • info@schuttingservice.nl
 • Tel: (+31) 492 25 91 23
 • Wij zijn niet bereikbaar via WhatsApp!
NIEUW in het assortiment: Nobifix
Een revolutionaire houten schutting van ongekende duurzaamheid, met een luxe hardhout uitstraling en scherpe prijs.
Meer informatie